ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ столиці готують чергове масштабне будівництво

У столиці готують чергове масштабне будівництво

Масштабне будівництво відновлять на території столичного НСК «Олімпійський» у наступному році. Проект за вартістю досягає майже 70 мільйонів гривень.

Нове будівництво  у Києві на території НСК «Олімпійський» розпочнеться не в 2013 році, як планувалося, а в наступному році, швидше за все, навесні. Уряд доручив міністерствам і владі міста доопрацювати проект і почати спорудження льодової арени та багатофункціонального спорткомплексу з тенісними кортами. Про це пише «Сегодня».

За інформацією видання, нові об'єкти з'являться на даху 5- поверхової зони гостинності, яку для фіналу чемпіонату звели за 463 млн грн впритул до «Олімпійського», на місці льодової ковзанки «Крижинка» і тенісних кортів. Зараз вона простоює. У будівлі планують розмістити парковку, адміністрацію стадіону, антидопінговий центр та музей спорту. На даху спорудять блок з шести критих кортів і два універсальних комплексу, кожен з яких розрахований на 3 тисячі глядачів.

Вартість робіт оцінюють у 69 млн грн. «Проект ще потрібно доопрацювати. Раніше весни будівництво, навіть при повному фінансуванні , почати можна» , - розповіли проектувальники.

У КМДА заявили, що фінансово брати участь у будівництві не будуть. «Олімпійський» - власність Мінінфраструктури. Місто не має права там нічого будувати. Ми можемо сприяти , наприклад , у розробленні містобудівної документації», - сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук.

Як повідомляла « Україна Комунальна», до початку європейського чемпіонату з баскетболу в столиці зведуть нову арену. Інвестор вкладе в це будівництво 100 мільйонів доларів.

 
Коментарі (0)