ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ столиці прокладаються лінії електропостачання

У столиці прокладаються лінії електропостачання

«Київенерго» для надійного електропостачання столиці Києва збудувало кабельні ліні електропередач на Оболоні та Подолі. Роботи продовжують, у зв'язку із чим, на деяких вулицях обмежено рух транспорту.

Публічне акціонерне товариство «Київенерго» збудувало в частині Оболонського та Подільського районів столиці більше 3 км кабельної лінії електропередачі напругою 10 кВ та близько 800 м дволанцюгової кабельної лінії електропередачі напругою 110 кВ. Про це «України Комунальній» повідомили у прес-службі товариства.

Зокрема, будівництво електромереж відбувається в рамках інвестиційного проекту «Київенерго» – реконструкції підстанції «Єленівська», від якої живляться великі підприємства, державні та місцеві установи органів влади, ділові і торговельні центри, електротранспорт, інші соціально значущі об’єкти, які розташовані на Подолі та в центральній частині міста.

В рамках проекту реконструкції передбачено переведення ПС 35/10 кВ «Єленівська» на вищий клас напруги 110 кВ. У зв’язку з цим, «Київенерго»  збудує більше 3,6 км дволанцюгової кабельно -повітряної лінії електропередачі напругою 110 кВ  від підстанції «Оболонь» і ТЕЦ-6. Електромережі будуть розташовані по вулицям Костянтинівська, Електриків, Турівська, Оленівська. На даний момент, у зв’язку з будівництвом лінії, по згаданим вулицям частково перекрито проїжджу частину.

Нова кабельна лінія електропередачі 10 кВ загальною протяжністю 3,1 км, яку у серпні було прокладено «Київенерго», забезпечить надійне електропостачання споживачів Подолу та центральної частини Києва на час реконструкції ПС 35/10 кВ «Єленівська». Зокрема, нова електромережа розміщена по ділянкам вулиць Костянтинівська, Електриків, Оленівська, пров. Електриків. На даний момент в місцях будівництва лінії відновлюються пішохідні зони.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Агентство NL Міністерства економіки Королівства Нідерланди виділило грант для виконання техніко-економічного обґрунтування проектів будівництва водогрійних твердопаливних котлів та когенераційних установок, що використовують в якості палива біомасу, на декількох існуючих котельнях ПАТ «Київенерго».

 
Коментарі (0)