ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ столичних багатоповерхівках демонтують сміттєпроводи

У столичних багатоповерхівках демонтують сміттєпроводи

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики підтримала проект рішення, яким передбачається припинення функціонування сміттєпроводів у багатоповерхівках

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики підтримала проект рішення, яким передбачається припинення функціонування сміттєпроводів у багатоповерхівках.

Дія цього рішення буде поширюватися на всі багатоквартирні житлові будинки Києва, де є діючі сміттєпроводи, незалежно від форми власності, а також орендарів таких будинків, передає СтройОбзор.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту рішення Київради, раніше сміттєпроводи були невід'ємним атрибутом висоток. Однак сьогодні вони перетворилися на розсадники антисанітарії, розплідники гризунів і джерело неприємних запахів.

«Прийняття проекту рішення дозволить забезпечити відповідність будівель сучасним вимогам, правилам змісту. Крім того це простимулює жителів сортувати сміття », - йдеться в тексті.

Відповідний проект рішення повинні винести для розгляду депутатами на одному із засідань Київради.

У разі прийняття відповідного документа, Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА спільно з райдержадміністраціями в тримісячний термін повинні скласти графіки проведення робіт в багатоквартирних будинках. Йдеться про заварювання сміттєпроводів, а потім дезінфікувати.

Після виконання всіх робіт КМДА повинна вжити заходів по проведенню перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у зв'язку з припиненням надання цієї послуги.

Нагадаємо, в минулому році Мінрегіон запропонував скасувати проектування сміттєпроводів в багатоповерхових житлових будинках. При цьому, наприклад, в Харкові від сміттєпроводів відмовилися вже років 10 тому.

 
Коментарі (0)