ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ столичних ЖЕКах відмінили вихідні

У столичних ЖЕКах відмінили вихідні

Для вчасної компенсації додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг у зв'язку з їхнім підвищенням, столичні ЖЕКи працюватимуть у вихідні.

Столичні ЖЕКи змінили режим роботи: тепер вони працюватимуть довше і навіть у вихідні. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Згідно з повідомленням, нововведення пов’язане з рішенням уряду надати населенню з 1 липня поточного року компенсацію додаткових витрат на оплату комунальних послуг.

«Щоб кожен киянин, який має право на отримання компенсації, зміг вчасно взяти довідку з ЖЕКу для її оформлення, продовжено робочий день працівників житлово-експлуатаційних організацій. Також ЖЕКи прийматимуть киян у суботу і неділю. Таким чином, планується уникнути ажіотажу навколо оформлення компенсації» - пояснив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.

Зауважимо, з питання призначення компенсації необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Право на пільги матимуть сім’ї, якщо їхній середньомісячний сукупний дохід за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, яка визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї. Зокрема, для працездатних осіб – 1218 грн, для дітей до 6 років – 1032 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн, для осіб, які втратили працездатність – 949 грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  з 1 липня 2014 року в столиці діятимуть нові тарифи на житлово-комунальні послуги. Зокрема, на централізоване опалення (ЦО) та постачання гарячої води, які надаються ПАТ «Київенерго», та на послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення, що надаються ПАТ «АК «Київводоканал».

 
Коментарі (0)