ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Сумах знову підняли тариф на проїзд у маршрутках

У Сумах знову підняли тариф на проїзд у маршрутках

У Сумах знову встановили тимчасовий тариф на проїзд у маршрутках – 3 грн, хоча раніше Зарічний районний суд призупинив дію рішення виконкому міськради про підняття цін на перевезення в маршрутних таксі до аналогічного рівня.

Вчора виконавчий комітет Сумської міськради встановив тимчасовий тариф на проїзд у маршрутках у розмірі 3 грн, а також зобов’язав перевізників на кожному маршруті забезпечити рух одного автобусу для соціально незахищених верств населення з ціною проїзду – 2 грн. За таке рішення проголосувало 7 членів виконавчого комітету. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі міськради.

«Членів виконавчого комітету поінформували про критичну ситуацію, яка склалася з пасажирськими перевезеннями, що може призвести до зупинки пасажирського транспорту, зокрема маршрутних таксі. Спричинили її наразі систематичні конфлікти між водіями та пасажирами, які почали виникати з учорашнього вечора. Містяни, демонструючи роздруковане з соціальних мереж зображення ухвали Зарічного районного суду від 6 березня про зупинення дії рішення виконавчого комітету №118 від 3 березня 2015 року на час розгляду позову про його скасування, вимагали від водіїв надавати послуги за 2 грн», – пояснили в міськраді.
 
Мали місце факти нанесення водіям тілесних ушкоджень, пошкодження особистих речей та майна підприємців тощо. Часто таке робили групи пасажирів, які заходили до салону автобусу.
 
Через це водії відмовляються від подальшої роботи на маршруті, боячись за своє здоров’я та життя.
 
«З метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації у м. Суми у сфері пасажирських перевезень, виконавчий комітет встановив тимчасовий тариф у розмірі 3 грн, а також зобов’язав перевізників на кожному маршруті забезпечити рух одного автобусу для соціально незахищених верств населення з ціною проїзду – 2 грн. Графік руху оприлюднять, а на таких машинах розмістять відповідне позначення», – пояснили в міськраді.
 
Також залишилися в силі вимоги щодо дотримання якості та безпеки надання послуг, поновлення до 1 травня 2015 року роботи системи GPS та виконання поточного ремонту рухомого складу.
 
Нагадаємо, у Сумах Зарічний районний суд призупинив дію рішення виконавчого комітету міськради про встановлення тарифу на проїзд в маршрутних таксі до 3 грн. Відтак, плата за проїзд у маршрутних таксі міста складає 2 грн.
 
Проте, через низькі тарифи на проїзд маршрутні таксі у будь-який час можуть припинити роботу. 
 
Коментарі (0)