ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Вінниці перевірять усі ліфти

У Вінниці перевірять усі ліфти

У Вінниці проведуть огляд всіх ліфтів. Крім цього, у місті планують освоїти більше 2 млн грн для капітального ремонту ліфтів та встановлення нових систем зв’язку із диспетчером.

У Вінниці влада дала доручення обслуговуючим організація провести позапланову перевірку автоматичних систем у всіх ліфтах міста. Таке рішення чиновників викликане вчорашньою трагедією у Харкові, де хлопчик загинув через несправний ліфт. Про це повідомили у прес-службі Вінницької міської ради.

«У зв’язку із трагедією у Харкові, буде проведена позапланова перевірка усіх ліфтів, під час якої буде зроблено акцент на моніторинг роботи датчиків, які керують роботою дверей», - йдеться у повідомленні.

У місті нараховується понад  500 будинків, які мають ліфти, а загальна кількість підйомників перевищує півтори тисячі.

«Загалом в цьому році планується провести капітальний ремонт 50-ти ліфтів багатоповерхових будинків міста. Для цих потреб у міському бюджеті закладено 2,5 млн. грн.  Паралельно із заміною основних елементів підйомників у кожному з них планується встановити безпроводову систему зв’язку із диспетчером, замінивши старе обладнання, яке у багатьох випадках вже вийшло із ладу», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Харкові з’явились «розумні під’їзди», які пов’язують домофон із мобільними телефонами власників квартир. Наразі такі системи встановлені лише в будинках історичної частини міста, але чиновники мають намір реалізувати цей проект і в інших районах Харкова.

 
Коментарі (0)