ГоловнаВідеорепортажНовини ЖКГУ ВР зареєстрували законопроєкт щодо спрощення приєднання до електричних мереж

У ВР зареєстрували законопроєкт щодо спрощення приєднання до електричних мереж

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж № 5009 від 03.02.2021. 
 
Ініціатори законопроєкту вважають спрощення процедури приєднання до електромереж ключовим компонентом боротьби з корупцією, повідомляє пресслужба ВРУ.
 
У повідомленні зазначається, що проєктом закону пропонуються наступні положення:
 
1. Передбачити можливість розробки проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель державної та комунальної власності у користування для розміщення та експлуатації лінійних об’єктів енергетичної інфраструктури без отримання в органів виконавчої влади або місцевого самоврядування дозволу на його розробку.
 
2. Передбачити застосування принципу мовчазної згоди при затвердженні відповідними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та наданні їх у користування операторам систем розподілу для будівництва та експлуатації лінійних об’єктів енергетичної інфраструктури.
 
3. Скоротити строк внесення змін до відомостей Державного земельного кадастру до одного дня та врегулювати питання надання відмов в державній реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі.
 
4. Визначити чітку та прозору процедуру укладення договору про встановлення земельного сервітуту на земельних ділянках державної та комунальної власності.
 
5. Встановити, що розроблення та узгодження проєктної документації лінійної частини приєднання електроустановок замовника потужність до 1 МВт, відведення земельних ділянок для їх розміщення здійснюється виключно оператором систем розподілу.
 
6. Скасувати необхідність погодження матеріалів топографо-геодезичних робіт з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.
 
7. Скасувати необхідність проведення оцінки екологічного впливу при будівництві кабельних ліній.
 

Депутати планують запровадити механізм «єдиного вікна» для подання замовниками та розробниками проєктної документації на будівництво, реконструкцію та/або технічне переоснащення електричних мереж. 

 
Коментарі (0)