ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ вітчизняних газосховищах «впали» запаси газу

У вітчизняних газосховищах «впали» запаси газу

Запаси природного газу в українських підземних сховищах зменшилися. Наразі, ПСГ заповнені на менш ніж на 53%. Найбільше «блакитного» палива зберігається у Більче-Волицько-Угерському газосховищі.

У підземних сховищах України скоротились запаси природного газу на 0,09% - до 16,401 млрд куб. м. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE).

Згідно з інформацією асоціації Європейських операторів ПСГ, наразі вітчизняні газосховища заповнені на 52,99%.

Примітно, найбільший обсяг газу зберігається в Більче-Волицько-Угерському сховищі - 8,061 млрд куб. м газу (заповнено на 47,28%). За добу кількість «блакитного» палива в даному сховищі знизилася на 0,12%.

Зауважимо, на території материкової України знаходяться 12 ПСГ загальною активною ємністю 31 млрд куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Нафтогазі» аргументували припинення імпорту російського газу завищеними цінами. У Компанії повідомляють, що отримали більш вигідні цінові пропозиції від країн Європейського Союзу.

 
Коментарі (3)
Любомир1
28 Листопада 2015 p. 14:14
Багато людей вже отрали субидії. Почали не економити газ.Відчиняють вікна.Палять на вітер. Треба зробити так щоб людям було вигідно споживати газу поменше при отриманих субсидіях.
Владимир1
28 Листопада 2015 p. 14:44
Підтримую !
Коля Пухов
29 Листопада 2015 p. 01:50
Кияни останні місяці отримують недооформлені рахунки для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована "сума до сплати" лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка не дублюється " сума до сплати" , але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка , не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму.