ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ забрудненні річки Псел звинуватили ціле місто

У забрудненні річки Псел звинуватили ціле місто

Конкретної фізичної чи юридичної особи, яка допустила забруднення річки Псел, не встановлено. Речовини зі вмістом нафтопродуктів потрапили до річки зі зливової каналізації

Конкретної фізичної чи юридичної особи, яка допустила забруднення річки Псел, не встановлено.

Такий висновок зроблено результатами перевірки інформації, що була оприлюднена 11.04.12 на веб-сторінці газети «Панорама», повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Речовини зі вмістом нафтопродуктів потрапили до р. Псел зі зливової каналізації м.Суми, до якої стікаються поверхневі та талі води, що змивають з вулиць міста весь бруд, який накопичувався кілька попередніх місяців. Також самі мешканці могли безконтрольно виливати і відпрацьовані пально-мастильні матеріали й інші речовини.

Як підкреслюється у повідомленні, забруднення води можна було б уникнути, якщо б зливова каналізація міста Сум була оснащена системою попередньої очистки зливових та талих стічних вод. З цього приводу Державною екологічною інспекцією у Сумській області ще 15.08.2011 року Сумському міському голові Геннадію Мінаєву надано припис щодо проведення капітального ремонту або відновлювальних робіт на системі зливової каналізації. Крім цього, приписом було зобов’язано побудувати систему попередньої очистки поверхневих зливових та талих стічних вод на всіх випусках. Термін виконання припису один рік (до 04.08.2012 р.). Втім будівництво системи попередньої очистки вод навіть і не починалося. Відтак, нині залишається загроза забруднення нафтопродуктами, іншими хімічними речовинами та брудом водних артерій обласного центру.

Вказане питання перебуває на контролі в Державній екологічній інспекції у Сумській області.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)