ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Запоріжжі наведуть порядок з капремонтом житлового фонду

У Запоріжжі наведуть порядок з капремонтом житлового фонду

Запорізькі житловики не виключають, що впровадження подібної системи могло б допомогти Запоріжжю значно поліпшити стан житлового фонду обласного центру.

У Запоріжжі планують розробити положення про порядок виділення коштів на капітальні ремонти житлового фонду.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Запорізької міськради.

Таку інформацію на засіданні депутатської комісії з питань життєзабезпечення міста озвучила заступник начальника департаменту житлового господарства та розподілу житлової площі Галина Охрименко.

«Сьогодні практично кожен третій будинок потребує капітального ремонту. При цьому з бюджету виділяються кошти в розмірі 10% від запланованого. Нам необхідно виробити положення про порядок виділення коштів на капітальні ремонти», - зазначила Галина Охрименко.

На думку заступника начальника департаменту житлового господарства та розподілу житлової площі, одним із виходів із ситуації, що склалася могло б стати участь мешканців у проведенні капітального ремонту будинку. Як приклад, вона навела місто Вінницю, де така система вже існує.

За інформацією Галини Охріменко, в минулому році з запорізького бюджету було виділено близько 6 млн грн на проведення капітальних ремонтів житлового фонду, ще 8,5 млн власних коштів витратило населення. В цілому участь населення в ремонті житлового фонду у Запоріжжя становить від 30 до 50%. Запорізькі житловики не виключають, що впровадження подібної системи могло б допомогти Запоріжжю значно поліпшити стан житлового фонду обласного центру.

Також Галина Охріменко зазначила, що в 2012 році, завдяки підтримці запорізьких депутатів, за програмою розвитку на капітальний ремонт житлового фонду Запоріжжя виділено близько 30 млн грн.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)