ГоловнаНовини ЖКГОСББУ Запоріжжі затвердили порядок капремонту для будинків ОСББ

У Запоріжжі затвердили порядок капремонту для будинків ОСББ

У Запорізькій міськраді розробили і затвердили порядок включення будинків ОСББ в титульний список об'єктів, що підлягають капремонту

В ході засідання виконкому міськради, яке відбулося 25 квітня, було розглянуто ряд питань стосовно видачі ордерів мешканцям гуртожитків, а також було затверджено Порядок включення будинків ОСББ в титульний список об'єктів капітального ремонту.

Заступник міського голови, член виконкому Олексій Бородай зазначив, що в місті передбачено кошти на виконання капремонтів будинків ОСББ, однак згідно із законодавством, щоб виділити фінансування і почати роботи по конкретних об'єктах, необхідно було розробити цей Порядок.

На сьогодні в Запоріжжі створено 168 ОСББ.

Порядком передбачено загальні положення та умови включення будинків товариств співвласників в титульний список.

Право на включення до списку мають будинки знаходяться в управлінні ОСББ, колишнім власником або балансоутримувачем яких була територіальна громада. Передбачено виконання таких видів робіт капітального характеру: модернізація, заміна, капремонт і експертиза ліфтового господарства; капремонт внутрішньобудинкових мереж, споруд та обладнання (за наявності такого); капремонт покрівлі, - розповів Віктор Хоцький.

За власні кошти ОСББ додатково можуть впроваджувати енергоефективні та енергозберігаючі заходи.

Для того щоб будинок був внесений в цей список, необхідно подати заяву до департаменту житлово-комунального господарства міської ради. Потім створюється комісія, яка проводить обстеження техстану будинку протягом 20 днів, складається відповідний акт в строк, що не перевищує 10 днів. Розробляється кошторисний розрахунок вартості робіт (окремо по кожному виду робіт).

Присутні на засіданні представники вже створених запорізьких ОСББ підняли питання про необхідність виконання інших видів робіт в житлових будинках, не обладнаних ліфтами.

Члени виконкому прийняли проект за основу. Міський голова Володимир Буряк доручив розглянути питання, які запропонували городяни і внести зміни в документ, які будуть розглянуті на наступному засіданні виконкому.

 

 
Коментарі (0)