ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ житлових будівлях не забезпечено стовідсоткового обліку комунальних послуг - Мінрегіон

У житлових будівлях не забезпечено стовідсоткового обліку комунальних послуг - Мінрегіон

В Україні 17% житлових будівель оснащені лічильниками гарячої води, а от лічильниками питної води оснащено 74,6% житлових будівель
В Україні 17% житлових будівель оснащені лічильниками гарячої води, а от лічильниками питної води оснащено 74,6% житлових будівель, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.
 
Зараз житлові будівлі оснащені на: 81,3% – лічильниками теплової енергії, 17,0% – лічильниками гарячої води, 74,6% – лічильниками питної води, та якщо прилад обліку не встановлено, мешканці оплачують послуги за встановленими нормами споживання, які є розрахунковими.
 
"Наразі у житлових будівлях не забезпечено стовідсоткового обліку комунальних послуг, не зважаючи на вимоги Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання". І заручником цієї ситуації є споживач, адже він оплачує послуги за нормами, які, у більшості випадків є завищеними. Тому одним із пріоритетних завдань, які маємо вирішити – це питання обліку", – говориться у повідомлені. 
 

Вказується, що для забезпечення 100% обліку будівель вузлами комерційного обліку необхідний як додатковий час, так і фінансові ресурси. Першочергово необхідно встановити вузли комерційного обліку теплової енергії та постачання гарячої води, адже саме послуги з теплопостачання займають у платіжці споживача найбільшу частку. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Вересня 2020 p. 15:20
Щодо будинкових лічильників води, то реально вони взагалі не потрібні. Плата за воду має нараховуватись згідно затверджених норм споживання.