ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Житомирі «завмерли» 25 ліфтів

У Житомирі «завмерли» 25 ліфтів

Фахівцями теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області була проведена планова перевірка ліфтів в КВЖРЕП № 16. Перевіркою встановлено, що 25 ліфтів відпрацювали термін експлуатації - 25 років

У Житомирі зупинені 25 ліфтів, які становлять небезпеку для мешканців.

Про це повідомили у прес-службі обласного управління Держгірпромнагляду.

Фахівцями територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області була проведена планова перевірка ліфтів в КВЖРЕП № 16. Перевіркою встановлено, що 25 ліфтів відпрацювали нормативний термін експлуатації – 25 років.

При обстеженні виявлено суттєві порушення: відсутня експертне обстеження та періодичний технічний огляд (ПТО) ліфтів; не продовжено термін роботи в паспортах; не замінені зношені вкладиші уловлювачів кабіни, відсутні алюмінієві обрамлення дверей шахт ліфтів; не спрацьовують обмежувачі швидкості ліфтів та зношені канати.

З метою недопущення травмування громадян і усунення порушень безпечної експлуатації ліфтів, перевіряючі зупинили їх експлуатацію.

«Відновлення роботи ліфтів можливе тільки після проведення ремонтних робіт та позачергового ПТО уповноваженою організацією», - зазначив головний державний інспектор Роман Вдовиченко.

Нагадаємо, що КВЖРЕП № 16 обслуговує будинки в центральній частині міста, які розташовані на вулицях 1 Травня, Івана Кочерги, Фещенка-Чопівського, Шевченка, Велика Бердичівська, Пушкінська.

На даний час в житловому фонді міста експлуатується 997 ліфтів, з яких 435 відпрацювали нормативний термін експлуатації – 25 років.

Джерело – Житомир.info

 
Коментарі (0)