ГоловнаКоментаріГазопостачанняУгорщина підтримує газову «дружбу» з Росією

Угорщина підтримує газову «дружбу» з Росією

Угорщина готова розпочати будівництво газопроводу «Південний потік» через півроку. Окрім того, країна охоче підтримає інші «газові» проекти Росії.

Угорщина, яка є однією з країн-учасниць проекту «Південний потік», може закінчити будівництво трубопроводу до 2017 року, почавши його реалізацію протягом шести місяців. Про це заявив голова енергетичної групи MVM Чаба Байї, передає «Прайм».

«Ми могли б розпочати роботи протягом шести місяців від сьогоднішньої дати, але хотіли б завершити угорську ділянку до 2017 року», - сказав глава MVM, яка володіє половиною угорської ділянки «Південного потоку».
 
Зокрема, очільник MVM заявив, що Угорщина хотіла б прискорити проект, але деякі країни ЄС виступають проти нього.
 
Крім «Південного потоку» Угорщина підтримує і інші російські проекти, включаючи угоду з газовими сховищами та будівництво двох великих реакторів на атомній електростанції Paks в центральній Угорщині.
 
Пан Байї сказав, що операція з газовими сховищами об'ємом в 700 млн куб. м стала новим етапом співробітництва між РФ і Угорщиною.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна продовжує боротися за газову незалежність, імпортуючи «блакитне» паливо з країн Європи. Зокрема, «Укртрансгаз» відзначив збільшення поставок газу з сусідньої Польщі.
 
Коментарі (0)