ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняПоловина ліфтів в Україні – аварійні

Половина ліфтів в Україні – аварійні

Половина ліфтів в Україні відпрацювала свій нормативний термін. Наразі їм потрібна модернізація, яка б продовжила їм життя.

У житловому фонді експлуатується біля 100 тис. ліфтів, з яких 49% відпрацювали свій нормативний термін – 25 років. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Чернігівської міської державної адміністрації.

Одним з варіантів вирішення цієї проблеми у прес-службі називають модернізацію існуючих ліфтів, яка б продовжила термін їх служби до 30-35 років і гарантувала необхідну безпеку користувачам. «Важливими чинниками належної експлуатації ліфтів є температурний режим у шахті й машинному відділенні ліфтів, допустима норма: від +1 до +40 градусів тепла. Проте, у літній період і, особливо, у зимній, ці температурні режими не відповідають вказаним нормам, що сприяє частим поломкам та зупинкам ліфтів», –йдеться в повідомленні.
 
У Чернігові налічується 545 ліфтів, у яких закінчився термін експлуатації. Впродовж 2013 року у місті проведено капітальні ремонти 74 ліфтів, з яких 34 відпрацювали визначений термін експлуатації – 25 років.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Донецькій області 543 ліфта виведені з експлуатації через розкрадання обладнання та вандалізму. 
 
Коментарі (0)