ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїні передплаченого російського газу вистачить на декілька днів

Україні передплаченого російського газу вистачить на декілька днів

Україна знизила обсяги відбору російського газу до мінімуму. Таким чином, передоплати за газ вистачить ще на декілька днів поставок. При цьому, Росія не має даних про наміри «Нафтогазу» перераховувати гроші за «блакитне» паливо найближчим часом.

Україна в останні дні знизила обсяги відбору газу до мінімуму. Це дозволило ще на якийсь час продовжити поставки «блакитного» палива з РФ. Про це повідомив очільник «Газпрому» Олексій Міллер, передають «РІА Новини».

«Основна проблема поставок газу в Україну - це дефіцит фінансових коштів у наших українських партнерів. Україна в останні дні до мінімуму знизила обсяги відбору. Зараз Україна відбирає менше 5 млн кубометрів газу на добу. Це дозволило ще на якийсь час продовжити можливість поставок», - сказав пан Міллер.

Очільник «Газпрому» зазначив, що навіть при такому наднизькому рівні відбору газу передплаченого обсягу вистачить всього-на-всього на чотири дні.

«Якоїсь інформації про те, що «Нафтогаз» планує в найближчі дні нам перерахувати додаткові кошти, у нас немає», - додав Олексій Міллер.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна з минулого тижня різко знизила імпорт газу з Російської Федерації, в порівнянні з першим тижнем листопада, довівши обсяги імпорту до 2,8 млн куб м палива.

 
Коментарі (0)