ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійУкраїні пропонують новий погляд на концесію доріг

Україні пропонують новий погляд на концесію доріг

«Укравтодор» готує нову концепцію ставлення держави до будівництва доріг в умовах концесії. Окрім того, за словами експертів, вітатиметься ремонт другорядних шляхів за рахунок приватних підприємців.

Державне агентство автомобільних доріг готує нову концепцію автодоріг на умовах державно-приватного партнерства. На цьому наголосив глава «Укравтодору» Олександр Малін, - повідомляє «Укрінформ».

«Нормативно-правова база, створена під закон про концесії автомобільних доріг, який носить абсолютно рамковий характер, призвела до глибокої зарегульованості цього процесу. І той проект дороги Львів-Краковець, який розглядався як пілотний під концесію, зараз перебуває у стані аналізу. Ми вже готуємо нову концепцію ставлення держави до будівництва доріг в умовах концесії» - заявив Голова «Укравтодору».

А також зауважив, що розглядатимуть це, у першу чергу, як інвестиційний майданчик, на якому міжнародні фінансові інститути можуть розміщувати свій ресурс.

Пан Малін зазначив, що «Укравтодор» розробляє також окрему концепцію, яка стосується приватних доріг, ремонт яких здійснюватиметься за рахунок експлуатанта.

«Якщо будь-хто хоче витратити свої гроші на ремонт державної дороги на будь-яких договірних умовах - ми повинні зробити усе, щоб дати можливість людині це зробити. Наприклад, якщо другорядна дорога зв'язує магістраль з промисловим підприємством або кар'єром, яка належить якомусь бізнес-суб'єкту, і він усвідомлює, що він цю другорядну під'їзну дорогу руйнує своїми перевезеннями, і у нього вистачає свідомості вкласти кошти у зміцнення цієї дороги - то це треба тільки вітати», - наголосив він.

Читайте також: «Укравтодор» відкриває завісу над платними автошляхами

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, пілотними проектами концесії в дорожній галузі України вже зацікавилися інвестори з Європи, Російської Федерації та Китаю.

Перший конкурс на концесійне будівництво автодороги Львів-Краковець планувався у 2014 році.

Ще раніше «Укравтодор» визначив ряд пілотних проектів концесії в дорожній галузі: дороги Краковець-Львів-Броди-Рівне, Щербаківка-Харків-Новомосковськ, Ульянівка-Миколаїв-Херсон-Красноперекопськ-Сімферополь, Одеса-Рені, Запоріжжя-Мелітополь-Джанкой-Сімферополь, перша черга кільцевої дороги навколо Києва.

 
Коментарі (0)