ГоловнаВідеорепортажЖитлоУкраїні «світить» узаконення прибуткових будинків

Україні «світить» узаконення прибуткових будинків

Мінрегіон розробив законопроект, який пропонує будувати в Україні будинки, виключно для оренди. Зводити такі помешкання планують як за кошт держави, так і інвесторів. Реалізація таких проектів позитивно впливатиме і на економіку держави.
оренда житла в Україні

В Україні мають намір узаконити прибуткові будинки. Відповідний законопроект про орендне житло вже розроблено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, документ передбачає будівництво будинків, призначених виключно для здачі в оренду. Зведення таких об’єктів буде здійснюватись за рахунок держави або інвесторів.

Вартість винайму такого житла буде контролювати держава, а кошти від оренди квартир, якщо будинок зводився за державний кошт, будуть повертатися до бюджету.

Поміж тим, експерти в сфері нерухомості заявляють, що такі будинки для України не є новинкою. Житла з таким призначенням в країні будують приватні підприємці, хоча таке явище і не масове. Окрім того, реалізація такого проекту позитивно вплине на економіку України.

 
Коментарі (0)