ГоловнаНовини ЖКГПодіїУкраїна до кінця цього року може отримати транш від МВФ

Україна до кінця цього року може отримати транш від МВФ

Україна до кінця цього року може отримати транш від МВФ за умови, якщо після виборів вдасться швидко сформувати новий уряд і він одразу почне працювати
Перша заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова в інтерв'ю агентству новин Reuters розповіла, що Україна до кінця цього року може отримати транш від МВФ за умови, якщо після виборів вдасться швидко сформувати новий уряд і він одразу почне працювати. Про це повідомило DW.
 
"Якщо уряд буде сформовано і... він почне працювати у вересні, тоді у нас є шанс отримати транш до кінця цього року - ми вважаємо це оптимістичним сценарієм", - розповіла Катерина Рожкова.
 
Катерина Рожкова очікує, що розмір траншу може становити приблизно 1,3 мільярда доларів.
 
Крім того, вона звернула увагу на очікувані виклики в економіці та фінансовій сфері України.
 
"Наприкінці цього року і наступного року ми повинні виплатити значні борги. Безсумнівно, це буде дуже напружений період... Очевидно, що 2019 рік для нас - складний... Співпраця з МВФ є ключовою для нас і не тільки через один транш", - зазначила Рожкова.
 

Зараз міжнародні резерви Нацбанку перевищують 19 мільярдів доларів, а продовження співпраці з МВФ дозволить збільшити їх до обсягу понад 21 мільярд доларів. 

 
Коментарі (0)