ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна готова продовжувати «газові» переговори

Україна готова продовжувати «газові» переговори

Арсеній Яценюк обговорив із Вікторією Нуланд продовження газових переговорів з РФ за участі Єврокомісії. За словами Прем’єра, українська сторона готова до взаємоприйнятного рішення на засадах ринкового формування ціни на газ і його транзит.

Вчора Прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк у рамках зустрічі з помічником Державного секретаря США Вікторією Нуланд обговорив питання енергетичної безпеки. Про це повідомляє прес-служба уряду.

«Арсеній Яценюк підтвердив готовність до продовження разом з Європейською Комісією переговорів з російською стороною щодо постачання природного газу з РФ. Українська сторона готова до взаємоприйнятного рішення на засадах ринкового формування ціни на газ і його транзит», - йдеться в повідомленні.
 
Окрім того, Арсеній Яценюк також обговорив з Вікторією Нуланд питання співпраці з міжнародним співтовариством у наданні гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та населенню, яке потерпає від керованих Росією терористів.
 
Прем’єр-міністр наголосив на необхідності неухильного виконання Російською Федерацією домовленостей щодо припинення вогню та окремо відзначив ключову важливість відновлення контролю над українсько-російським державним кордоном.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», газове питання у форматі Україна-Росія-ЄС, ймовірно, обговорюватимуть за тиждень. Такі прогнози робить Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан. За його словами, точне місце зустрічі поки не відомо. Це або Брюссель або Берлін.
 
Коментарі (0)