ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна купуватиме газ у Німеччини

Україна купуватиме газ у Німеччини

Ціна російського газу, придбаного в німецького концерну RWE, буде дешевше, ніж пряма покупка газу у Росії за нинішніх умов

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що ціна російського газу, придбаного в німецького концерну RWE, буде дешевше, ніж пряма покупка газу у Росії за нинішніх умов.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Die Welt.

«Ми як і раніше сподіваємося, що приїдемо з Росії з новим газовим контрактом. У іншому випадку ми будемо купувати російський газ у німецької компанії, і це все одно буде ще дешевше, ніж прямі поставки з Росії», - сказав Азаров, назвавши це парадоксом, повідомляє «Українська правда».

Нагадаємо, як повідомляла «У.К.», під час зустрічі з головою Державної Думи Федеральних Зборів РФ Сергієм Наришкіним 20 лютого Микола Азаров зазначив, що в українсько-російських стосунках дуже чуттєвим питанням є співпраця у газовій сфері, і висловив думку, що найближчим часом буде знайдено взаємовигідний варіант вирішення цього питання.

При цьому, за словами М.Азарова, за кошти, які Україна заплатила за поставлений у лютому російський газ, можна збудувати лінію метрополітену з 18 станцій.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)