ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна має намір довести свою чесність у транзиті газу

Україна має намір довести свою чесність у транзиті газу

Чесність та прозорість – такими принципами оперують українці у транзитуванні російського газу до Європи. Більш того, аби довести це РФ, Україна має намір створити групу, яка контролюватиме процес поставок російського газу до Європи.

Україна планує довести Росії, що вона не здійснює несанкціонований забір палива, яке остання транзитує до Європи. Для цього Україна спільно з ЄС створить групу, яка контролюватиме процес поставок російського газу до Європи. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає «Інтерфакс-Україна».

Відповідних домовленостей сторони дійшли під час консультацій із комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Еттінгером.

«Ми хочемо бути максимально прозорі і транспарентні, щоб підтвердити, що не здійснюємо відбору газу», - заявив пан Продан журналістам після зустрічі з комісаром ЄС.
 
Міністр зазначив, що до групи увійдуть по два представники України та Єврокомісії, при цьому підтвердив готовність надати експертам доступ до всіх газовимірювальних станцій.
 
Як раніше заявляв Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, Україна повністю забезпечує транзит російського газу в Європу. Крім того, держава не відбирала і не збирається відбирати цей газ для своїх потреб.
 
В свою чергу, в «Газпромі» побоюються, що через недостатні запаси палива в підземних сховищах газу, Україна буде красти російський природний газ. Зокрема, в РФ припускають, що це може відбутися восени цього року.
 
Коментарі (0)