ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна має шанс отримати знижку на російський газ

Україна має шанс отримати знижку на російський газ

Київ може отримати знижку на газ від Росії. Однак це питання регулюватиметься окремими угодами та залежатиме від цін на нафту.

Російська Федерація заявляє про готовність розглянути можливість знижки на природний газ для України у другому кварталі цього року. Про це повідомив Міністр енергетики Росії Олександр Новак, передає «РБК-Україна»

«Ми, очевидно, розглянемо можливість надання такої знижки, в залежності від нашого бюджету та ринкового середовища», - сказав російський Міністр.

Однак, чиновник зауважив, що для цього потрібно укладати окремі угоди.

«В теорії, є така можливість ... це справа окремих угод», - додав він.

Московський можновладець наголосив, що будуть враховуватись і зміни у ціновій політиці на природний газ для Києва, які регулярно переглядаюця, з огляду на нестабільну ціну на нафту.

Ціни (на нафту, - ред.) впали, і період, на який буде служити в якості основи (для ціноутворення), запобігає зниження цін на нафту і нафтопродукти», - сказав російський Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НКРЕКП сьогодні встановила нові тарифи на газ для населення. Так, з квітня українці платитимуть за «блакитне» паливо у 3,3 рази більше, тобто понад 3,5 тис грн за 1 тис. куб. м спожитого палива.

 
Коментарі (0)