ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУкраїна може скасувати перехід на зимовий час

Україна може скасувати перехід на зимовий час

Україна може відмовитися від переведення годинників на зимовий і літній час після того, як таке рішення прийме Євросоюз.

Україна може відмовитися від переведення годинників на зимовий і літній час після того, як таке рішення прийме Євросоюз, це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

У Мінекономрозвитку відзначили, що Україна взяла курс на євроінтеграцію, а значить, повинна імплементувати європейське законодавство.

"У разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету міністрів України про можливість внесення відповідних змін до порядків", - сказано в повідомленні міністерства.

У Мінекономрозвитку додали, що економічне обґрунтування щорічного переходу на літній час і інформація про зменшення споживання електроенергії при перекладі годин у відомстві відсутні.

Як повідомлялося, в кінці серпня президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ЄС планує скасувати переведення годинників на літній і зимовий час.

Юнкер додав, що рішення буде прийнято після того, як 80% учасників інтернет-опитування, в якому проголосували 4,6 млн осіб, підтримали скасування переведення годинників на літній і зимовий час.

Літній час в його сьогоднішньому вигляді було введено в Німеччині в 1980 році. Інші європейські країни ввели цю норму з метою економії енергії навіть раніше. З 2002 року зміна часу було врегульовано нормами ЄС.

В Україні переводити час на годину вперед влітку почали в 1981 році разом з іншими республіками СРСР. З тих пір періодично виникали дискусії про доцільність переведення годинників. А в жовтні 2011 року Верховна Рада навіть прийняла рішення залишити літній час постійним. Однак після критики з боку експертів і громадян за кілька місяців рішення скасували. 

 
Коментарі (0)