ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняУкраїна може втратити «газові» знижки

Україна може втратити «газові» знижки

Відставка Прем'єр-міністра Миколи Азарова вдарить по українській економіці. Зокрема, експерти прогнозують, скасування зниження ціни на російський газ та фінансової допомоги з боку РФ.

Після відставки Прем'єр-міністра Миколи Азарова Російська Федерація повинна анулювати свої домовленості з Україною про зниження ціни на газ і фінансову допомогу на 15 млрд дол. Таку думку висловив перший заступник голови думської фракції «Справедлива Росія» Михайло Ємельянов, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ці домовленості повинні бути дезавуйовані, ми не повинні за наш рахунок оплачувати євроінтеграцію», - сказав він.

За його словами, реакція РФ повинна бути дуже жорсткою.

«Якщо до влади прийдуть євроінтегратори, а Прем'єр-міністр, швидше за все, буде з опозиції, то тоді виникає питання, а чи потрібно Росії оплачувати євроінтеграцію. Під питанням повинні бути і чергові транші різних грошових вливань, і ціна на газ, і інші економічні речі», - вважає депутат.

Пан Ємельянов вважає, що відставка Азарова - поганий знак, тому що він «один з найбільш сильних і адекватних політиків і господарників».

Читайте також: ЖКГ пожинає наслідки «газових» знижок

«Віктор Янукович знову показав свою слабкість і невпевненість у поведінці, він, по суті, здався екстремістам. Росії потрібно зробити серйозні висновки з ситуації, яка склалася. Очевидно, що зміна уряду відбулася під тиском певних екстремістських сил, і підігравати цьому не треба», - упевнений Михайло Ємельянов.

«Якщо Європа хоче Україну, нехай і платить за неї», - підкреслив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем'єр-міністр Микола Азаров у зв'язку зі складною політичною ситуацією у країні вирішив покинути свій пост і просиd у Президента відставки.

«Уряд під час протистояння робив все для мирного розв'язання конфлікту, забезпечував функціонування економіки і системи соціального захисту в екстремальних умовах. Проте, гострота і небезпека ситуації вимагають додаткових відповідальних кроків. З метою створення можливості для суспільно-політичного компромісу, заради мирного врегулювання конфлікту, я прийняв особисте рішення просити Президента України прийняти мою відставку з поста Прем'єр-міністра України» - мотивував рішення Микола Азаров.

Згодом Президент Віктор Янукович задовольнив заяву про відставку Прем'єр-міністра.

Оскільки за статтею 115 Конституції України відставка Прем'єр-міністра має наслідком відставку всього складу Кабінету Міністрів, Президент також прийняв і відставку уряду держави.

Нагадаємо, масові акції під загальною назвою «Євромайдан», котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року, в силу багатьох причин переросли в політичний мирний, а згодом і силовий, протест. Однією з вимог мітингувальників, була відставка Прем'єр-міністр Миколи Азарова та уряду.

 
Коментарі (0)