ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна імплементує Третій енерогопакет після Стокгольмського арбітражу

Україна імплементує Третій енерогопакет після Стокгольмського арбітражу

Фінальна імплементація Україною газового ринку і вимог Третього енергопакету ЄС розпочнеться лише після рішень Стокгольмського арбітражу.

Фінальна імплементація Україною газового ринку і вимог Третього енергопакету ЄС  розпочнеться лише  після рішень Стокгольмського арбітражу.

Україна планує приступити до фінальної імплементації газового ринку і вимог Третього енергопакету ЄС після рішень Стокгольмського арбітражу за позовами «Нафтогазу» й «Газпрому».

Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву заступника міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталії Бойко.

«Для міністерства надзвичайно важливо після завершення Стокгольмського арбітражу приступити до фінальної імплементації газового ринку і вимог Третього енергопакету і здійснити так званий unbundling, над чим працювала команда міністерства доволі тривалий час. І це є пріоритет для уряду», — зазначила Бойко.

Вона нагадала, що Україна ще очікує на рішення Стокгольмського арбітражу стосовно транзиту російського газу.

Нагадаємо, «Газпром» назвав рішення Стокгольмського арбітражу по розгляду між ПАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» проміжною стадією.

Додамо, що Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги російського ПАТ «Газпром» до НАК «Нафтогаз України» щодо контракту на постачання газу до України від 2009 року у частині принципу «бери або плати».

Нагадаємо, сума позивних вимог НАК «Нафтогаз України» до російського «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі становлять близько 50 млрд дол.

Також нагадаємо, «Газпром» збільшив суму позову до «Нафтогазу» до 37 млрд дол. При цьому раніше у «Нафтогазі» повідомили, сума позивних вимог «Газпрому» до НАК у Стокгольмському арбітражі становить приблизно 50 млрд дол.
Відзначимо, українські вимоги до «Газпрому» пов'язані з двома контрактами - на постачання і на транзит газу.

 
Коментарі (0)