ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна «мріє» вирішити газове питання до початку переговорів

Україна «мріє» вирішити газове питання до початку переговорів

Україні досі не вдалося вирішити спірні енергетичні питання з Росією, однак після зустрічі керманичів обох країн в Мілані, було досягнуто певного прогресу. Українська сторона має надію, що рішення буде ще до початку нових переговорів.

Україна сподівається на вирішення енергетичних питань з Росією до початку тристоронніх переговорів, які мають відбутися 21 жовтня в Брюсселі. На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко за підсумками двосторонньої зустрічі з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, - повідомляє прес-служба глави держави.

«Поки що не вдалося досягти практичних результатів з газового питання. Але ми сподіваємось, що перед 21 жовтня, перед зустріччю в Брюсселі делегацій України, Росії та Європейської Комісії, ми знайдемо вирішення енергетичних питань»  - зокрема зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, заступник голови ЄК та єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер запропонував своїм російським та українським колегам 21 жовтня в Берліні як дату і місце для проведення наступної тристоронньої зустрічі з газопостачання.

Нагадаємо, останні газові переговори пройшли 26 вересня у Берліні.  Головні питання, які розглядалися – ціна російського палива для України, погашення останньою заборгованості, відновлення поставок та забезпечення транзиту газу до країн Європи. По закінченню трьохсторонньої зустрічі кожна зі сторін учасників поділилася своєю версією результатів, в дечому вони не співпадали.

 
Коментарі (0)