ГоловнаКоментаріПолітикаРосія звинувачує Україну у «газовій» пасивності

Росія звинувачує Україну у «газовій» пасивності

У Росії незадоволені пасивністю України у газових переговорах, буцімто саме Київ повинен пропонувати нові дати зустрічі. У свою чергу, Україна заявила, що готова проводити перемовини у будь-який час.

Вчора у Росії натякнули, що Україна зриває черговий раунд газових переговорів, оскільки держава не надала своїх пропозицій щодо дати переговорів. Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, пише «Прайм».

«Поки немає ніякої інформації, навіть пропозицій поки немає», - сказав пан Міллер. Він також зазначив, що не було відповіді з боку України щодо спірних моментів погашення боргу.
 
Спочатку ж передбачалося, що дата нової тристоронньої зустрічі Росія-Україна-Євросоюз буде визначена до 7 жовтня. Коли термін прийшов, глава Міненерго РФ Олександр Новак повідомив, що на вибір дати зустрічі буде потрібно ще два дні. 
 
Тоді у ЄС запропонували провести газову зустріч 21 жовтня в Берліні. 
 
«Заступник голови ЄК та єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер запропонував своїм російським та українським колегам 21 жовтня в Берліні як дату і місце для проведення наступної тристоронньої зустрічі з газопостачання», - повідомив офіційний представник Єврокомісії «Інтерфаксу».
 
 
Україна на пропозицію відреагувала оперативно. Міністр енергетики України Юрій Продан заявив, що влада влаштовує запропонована Єврокомісією дата наступних тристоронніх переговорів щодо газу.
 
«Коли мене запитують про дату, я готовий хоч сьогодні, зараз з вами закінчити через п'ять хвилин і піти продовжувати переговори... Тому 21-е нас влаштовує», - сказав пан Продан на брифінгу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Польща, яка переконана, що знає, як «вести східну політику», хоче включитись у переговори з президентом Росії Володимиром Путіним щодо України.
 
Коментарі (0)