ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаУкраїна на порозі енергетичних покращень

Україна на порозі енергетичних покращень

Експерти наголошують, що енергозбереження в Україні має суттєво покращитися, принаймні згідно з проектом Національного плану дій з енергоефективності до 2020 року.

До 2020 року енергозбереження в Україні складе 9% від середнього внутрішньодержавного споживання енергії, а частка відновлюваних джерел енергії - не менше 11%. Про це заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич, - повідомляє «ГолосUA».

За його словами, згідно з проектом Національного плану дій з енергоефективності до 2020 року, енергозбереження в Україні має суттєво покращитися.

«До 2020 року енергозбереження в Україні має становити 9% від середнього внутрішньодержавного споживання енергії. Секретаріат Енергетичного співтовариства вже схвалив цей проект. Зараз він проходить узгодження з зацікавленими сторонами. До кінця року очікуємо його затвердження», - зазначив Микола Пашкевич.

Зокрема, експерт підкреслив, проект також передбачає, що до 2020 року частка відновлюваних джерел енергії складе не менше 11% від кінцевого споживання енергетичних ресурсів.

Читайте також: Теплоенергетика у вирі глобальних проблем

«Згідно з проектом в системах опалення та охолодження частка поновлюваних джерел енергії складе 12,2%, у сфері електроенергетики - 11,5%, у транспортному секторі - 10%», - підсумував він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українське ЖКГ споживає третину всіх енергоресурсів країни. Темпи щорічного енергоефективної модернізації складають не більше 3%. Експерти радять комунальникам шукати приватних інвесторів для оновлення основних фондів підприємств.

Також варто зазначити, що протягом року в Україні було вироблено понад 1 млрд кВт/год «зеленої» електроенергії і зекономлено в рамках регіональних програм з енергоефективності понад 5,7 млрд куб. м природного газу.

Тим не менш, експерти вважають, що Україна, маючи дешевий джерело енергії, не поспішає використовувати його для обігріву приватних будинків або побутових потреб новобудов, що підводить до думки про те, що прагнення держави до енергонезалежності існує тільки на словах.

 
Коментарі (0)