ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїнці переходять на роздільне збирання сміття

Українці переходять на роздільне збирання сміття

Все більше українських населених пунктів віддає перевагу роздільному збиранню побутових відходів. Наразі за такою технологією живе понад півтисячі населених пунктів.

В Україні станом на 1 липня у 503 населених пунктах впроваджено роздільне збирання побутових відходів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Крім того, в цьому році в рамках державно-приватного партнерства введено в експлуатацію два сміттєпереробні заводи в містах Києві та Рівному.

Так, у квітні 2013 року Державним підприємством «Укрекоресурси» відкрито новий виробничий комплекс із сортування побутових відходів. Потужність нової сортувальної лінії становить 65 тисяч тонн твердих побутових відходів за рік, залишки побутових відходів після сортування можуть бути утилізовані на заводі «Енергія» Київенерго.

На Рівненщині ТзОВ «Санком-Рівне» введено в експлуатацію завод  з переробки побутових відходів потужністю 120 тисяч тонн побутових відходів за рік. Після сортування та відбору відходів як вторинної сировини залишки побутових відходів перероблюються у гранули для використання у вигляді альтернативного палива у цементних печах Здолбунівського цементного заводу Рівненської області.

Загалом в Україні у 15 населених пунктах працює 21 сміттєсортувальна лінія: у містах Марганець, Нікополь, Запоріжжя, Севастополь, Чернівці, Червоноград Львівської області, м. Буча, Біла Церква та с. Погреби Київської області, Луганськ, Ровеньки та Старобільськ Луганської області, с. Шпатів Рівненсього району, у Дніпропетровську - 2 сміттєсортувальні лінії. У Києві працює 6 таких ліній.

На сьогодні у 23 населених пунктах будуються сміттєсортувальні комплекси, а в м. Макіївка Донецької області будується сміттєперевантажувальна станція.

Нагадаємо, на початок 2012 року роздільне збирання побутових відходів впроваджувалось у 185 населених пунктах.

 
Коментарі (0)