ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна нарощує поставки газу з Угорщини

Україна нарощує поставки газу з Угорщини

Україна збільшила заявку на постачання «блакитного» палива з Угорщини. Вона перевищує попередні заявки країни більш ніж у сто разів.

Україна з 20 травня збільшила добові постачання природного газу з Угорщини порівняно з попередніми днями більш ніж у 100 разів - 2,46 млн куб. м з 22,5 тис. куб. м, - повідомляє «УНІАН» з посиланням на оператора угорської газотранспортної системи FGSZ Ltd.

«Середньодобові поставки газу в травні становили 22,5 тис. кубометрів, проте на 20 травня з'явилася заявка на поставку 2,46 млн кубометрів палива», - йдеться в повідомленні.

Водночас, підкреслюється, що цей обсяг поки не досягає максимальної технічної можливості в 16 млн кубометрів природного газу на добу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на початку квітня угорський оператор ГТС заявив про готовність прокачувати до 6 млрд куб. м газу для України за наявності вільних потужностей та чинного контракту.

Окрім того, Україна отримує газ з території Польщі. Протягом квітня німецька компанія RWE поставила в Україну понад 60 млн куб. м газу. У цьому місяці очікують подвоєння цих обсягів.

Також налагоджується реверсне постачання «блакитного» палива з території Словаччини.

 
Коментарі (0)