ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїна не готова до боротьби зі снігом

Україна не готова до боротьби зі снігом

Цьогоріч країна може опинитися у снігових завалах. Дорожники б'ють на сполох, через значне недофінансування галузі та події на Донбасі українське дорожнє господарство готове до зими лише на половину.

Дорожнє господарство України готове до роботи в осінньо-зимовий період лише на половину. Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору».

Так, станом на початок цього тижня дорожні підприємства  мають в наявності 58 тис. тон солі та 600 тис. тон фрикційних матеріалів, що становить 36% та 54% відповідно до плану на початок зими.

За підрахунками відомства, цих обсягів з урахуванням минулорічних залишків має вистачити на здійснення експлуатаційного утримання на належному рівні лише протягом 2-3 тижнів складних погодних умов.

Складену ситуацію пояснюють тим, що цьогоріч поряд з давніми проблемами, зокрема застарілою та зношеною дорожньою технікою, виникли й інші, спричинені значним недофінансуванням галузі та подіями на сході України.

Окрім того, дорожні підприємства та організації були змушені перейти на скорочені робочі тижні через значну заборгованість із заробітної плати. Що недопустимо і може дорого коштувати у зимовий період.

До того ж, цьогоріч дорожникам доведеться розраховувати лише на свою техніку при розчищенні доріг, адже левова частка спецмашин Державної служби з надзвичайних ситуацій та Міністерства оборони задіяні в АТО.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українські дорожники можуть розпочати страйк. Це пов’язано з тим, що держава заборгувала виплати зарплати, податків та обов’язкових платежів майже на 200 млн грн.

 
Коментарі (0)