ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнські дорожники погрожують страйком

Українські дорожники погрожують страйком

У найближчий час українські дорожники можуть розпочати страйк. Це пов’язано з тим, що держава заборгувала виплати зарплати, податків та обов’язкових платежів майже на 200 млн грн.

Незабаром, дорожники можуть страйкувати через невиплати зарплати. Вже близько 5 місяців працівники дорожніх підприємств та організацій у сфері управління Державного агентства автомобільних доріг України не отримували заробітну плату в повному обсязі. Про це повідомили в прес-службі Укравтодору. У повідомлені також зазначалось, що по окремих регіонах фактична заборгованість – з квітня 2014 року, а заробітну плату за червень 2014 року не виплачено ще в жодній області.

«Через відсутність коштів на життя дорожники доведені до відчаю – вони не в змозі забезпечити себе продуктами харчування, їм вимикають газ та електроенергію, а з початку опалювального сезону їм не буде чим платити за теплопостачання», – розповів голова профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Олег Хмарний.

Насьогодні, за підрахунками спілки заборгованість з виплати зарплати, податків та обов’язкових платежів сягає вже 200 млн грн. І щоденно сума росте, адже за несвоєчасну оплату податків на керівників дорожніх підприємств накладають штрафи та пеню.

Якщо Уряд спільно з Міністерством фінансів України та Державним казначейством не вирішить питання фінансування дорожньої галузі, дорожники не бачать іншого виходу як організувати загальнонаціональний страйк працівників дорожніх підприємств та організацій.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Укравтодор» витратить понад 14 млн грн на науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи. Найбільша частка з цих коштів піде на з'ясування, яким чином можна уникнути дефектів дорожніх конструкцій.

 
Коментарі (1)
Мила
21 Жовтня 2014 p. 13:03
Кому щось відомо про Всеукраїнський страйк дорожників 24.10.2014р?