ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГУкраїна не готова до підвищення тарифів на газ – опитування

Україна не готова до підвищення тарифів на газ – опитування

Українці не готові до підвищення тарифів на «блакитне» паливо через брак коштів. Більш того, народ переконаний – нинішні ціни на газ для українських споживачів уже завищені.

Тарифи на газ можуть значно вирости через кілька місяців. Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у першому кварталі 2015 року збирається переглянути ціни на природний газ. Відповідна норма закріплена законом про Державний бюджет на 2015 рік.

Відповідно до документу, переглянути ціни на газ для споживачів необхідно для зменшення дефіциту НАК «Нафтогаз України» і забезпечення Кабінетом міністрів фінансування у повному обсязі пільг та субсидій для населення.
 
Нагадаємо, на підвищення тарифів на газ для українських споживачів чекає Європа. В Єврокомісії зауважують, що це забезпечить продовження виконання макрофінансової програми кредитування України.
 
«Ми очікуємо, що в Україні відбудеться підвищення ціни на газ для споживачів. Але це вже справа уряду - як, за яким графіком втілити це рішення у життя», - сказав представник Єврокомісії. Він також наголосив, що підвищення тарифів на енергоносії для українського населення є однією з домовленостей, яка була досягнута між МВФ та українським урядом. На думку представника Єврокомісії – це забезпечить виконання умов щодо продовження реалізації макрофінансової програми кредитування.
 
Раніше Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що тарифи на газ будуть підвищувати до економічно обґрунтованого рівня протягом 4 років. 
 
«Ми прийняли рішення про підвищення тарифів на газ і на тепло. Для того, щоб вирівняти ціни на газ і тепло з ринковими, треба було б підвищити тарифи на 120%. Ми розклали це на 4 роки. Перший рік - підвищення 40%, другий рік - 40% і два роки по 20%», - заявив пан Яценюк наприкінці березня 2014 року.
 
 
«Україна Комунальна» поцікавилась в українців, чи готові вони платити за газ більше?
 
Відповідне опитування проходило з 12 по 19 січня на на шпальтах сайту «Україна Комунальна».
 
За результатами опитування виявилося, що більшість читачів (40%) фізично не готові до зростання тарифів на газ. Трохи менше респондентів (36%) також не згодні з підвищенням цін на паливо для споживачів, адже переконані – вони і без того завеликі. Примітно, що інші користувачі порталу підтримують зростання тарифів на газ: 10% голосувальників аргументували це умовою МВФ для реалізації програми кредитування, 7% читачів – необхідністю для зменшення дефіциту НАК «Нафтогаз», 4% – потребою в забезпеченні населення пільгами та субсидіями. Лише 2% респондентів відмітили, що їх не цікавить питання підвищення тарифів на газ.
 

 
 
 

Реклама: Зима не завжди буває лагідною та теплою, а морози завжди приходять раптово.  З цього випливає, що в кожному будинку має бути гарне опалення а з-під крана має текти тепла вода. У вирішенні даного питання допоможуть акумулюючі ємності teplobak.com.ua. З більш детальною інформацією Ви можете ознайомитися на сайті www.teplobak.com.ua.

 
Коментарі (6)
Sergiy0
19 Січня 2015 p. 12:06
Для вияснення реальної ситуації необхідно ставити правильні питання.Наприклад одне із них: чи готові і на скільки ,якщо газопостачальне підприємство встановить прилад обліку? Або: якщо споживання фактична відносно норм зменшиться вдвічі? Тоді мали б зовсім іншу картину.
Владимир2
19 Січня 2015 p. 13:46
Как вопросы не ставьте , у жителей Украины уже сформирована ментальность - ЖКХ это зло , ЖКХ это воровство , отсюда непризнание любой аргументации .
Sergiy
22 Січня 2015 p. 08:50
Та яка там ментальність. В приватному секторі чомусь майже сто відсотків обліку? Норму зменшили до 6 кубів на людину в багатоквартирних будинках? Чому не має в квартирах обліку? Тому, що там основні обсяги зменшення споживання. Тому і пропонують законодавці, які від труби кормляться, виклюти з проекту закону №1144 термін остаточного встановлення в квартирах обліку газу ,що споживається для приготування їжі. Тому що факт покаже 2-4 куба. Питання є? Сірники брав? Не брав! Треба було брати! В рахуном все одно включимо!
Sergiy
22 Січня 2015 p. 09:05
Пане Володимире! Вибачаюся! Газ це паливно -енергетичний комплекс. І до чого тут ЖКГ.Газ товар. А далі ,,товар- гроші- товар,,.Тільки треба його навчитися раціонально споживати.А при обліку постачальнику не буде чого красти.
Коля Пухов
22 Січня 2015 p. 19:59
(Передрук): Підвищення цін -- це знецінення грошей. А знецінення грошей -- це наглий грабунок громадян державою, оскільки вона друкує гроші. Під словом "держава" тут мається на увазі її керманичі. Сьогодні ви за певну суму національних грошей можете купити певну кількість товарів або послуг, завтра за ту саму суму грошей -- купити можете вже менше, післязавтра за цю ж суму -- ще менше і т.д. Хто кожен раз вам зменшує кількість купованого за одну й ту саму суму грошей? Знецінення грошей певної країни (країн) автоматично підвищує ціну грошей тих країн, де не було знецінення--це одна з головних причин вимог Єврокомісії щодо підвищення цін на енергоносії. Важко обманути одну окремо взяту адекватну людину, але обманути майже усіх зразу, виявляється, дуже легко. Наприклад, тією ж інфляцією.
Коля Пухов
24 Січня 2015 p. 21:57
(Переддрук). У нас если говорят, что повысят цены на газ, то каждому должно быть понятно, что одновременно в столько же раз повысят цены на отопление и гарячую воду , поскольку за неимением угля , подогрев будет якобы производиться на газу.