ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна «не вписалась» в газові ліміти

Україна «не вписалась» в газові ліміти

Газові ліміти в Україні за 20 днів лютого були перевищені більше ніж на 10%. Хоча в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року – споживання «блакитного» палива знизилось.

Українські споживачі за 20 днів лютого перевищили ліміти споживання природного газу на 11%. Згідно з оперативними даними «Укртрансгазу» українські промислові підприємства, бюджетні установи, теплокомуненерго та населення використали 3306,7 млн куб. м природного газу. Хоча в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (3868,3 млн куб. м), споживання блакитного палива – знизилось. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

Відтак, промисловість, ТКЕ, бюджетні установи «спалили» 1797,4 млн кубометрів при запланованих 1613,9 млн кубічних метрів, а населення - 1509,3 млн куб. м.

«Найбільше перевищення лімітів, встановлених Постановою № 296, спостерігалось у Рівненській (+154%), Черкаській (+90%) та Одеській (+30%) областях. Менше лімітів споживали Донецька (-20%) та Луганська (-42%) області. Дані щодо споживання газу у зоні АТО надходять із затримкою», - зазначається у повідомленні.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого  року бюджетні організації зменшили споживання «блакитного» палива на 23%, населення – на 20%, підприємства теплокомуненерго – на 18%. Промисловість -  майже без змін (+3%).

Всі дані наведені без урахування АР Крим.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, газ для промисловості з березня подорожчає на 56%. Це пов'язано з курсовими коливаннями гривні до долара, а також розрахунками НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, як повідомляли Новини Черкас, у листопаді минулого року черкаський "Азот" отримав листа від "Нафтогазу України" з вимогою самостійно відключитися від системи газопостачання. Через перевищення лімітів. Інакше газові служби 28 листопада перекриють їм вентиль примусово. Глава Міненерговугілля Юрій Продан припустив, що підприємству дозволять отримувати природний газ тоді, коли вони укладуть з монополістом договори на

 
Коментарі (0)