ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна отримає кошти на ремонт доріг

Україна отримає кошти на ремонт доріг

Світовий банк схвалив виділення позики на ремонт українських доріг. Кошти буде використано для модернізації автомагістралі Полтава-Харків.

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила рішення про надання Міжнародному банку реконструкції та розвитку кредиту у розмірі 560 млн дол. на фінансування Проекту розвитку дорожньої галузі в Україні. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Як йдеться у повідомленні, ця позика забезпечить підтримку реалізації низки заходів, пов’язаних з покращенням управління мережею автомобільних шляхів, транспортного сполучення, та експлуатації доріг й дорожньої безпеки на ділянці автомагістралі Полтава-Харків.

Зокрема, буде профінансовано ремонтні роботи з модернізації приблизно 100 км автошляху M-03, а саме на ділянці Полтава-Валки.

«Модернізація відбуватиметься за стандартом дороги першої категорії: це буде автомагістраль із чотирма смугами руху й високим рівнем безпеки, включно з аварійним бар’єром по центру та, за потреби, бар’єрами по сторонах дороги», - зазначають у Міністерстві.

Відтак, завершити ремонтні роботи на автомагістралі Полтава-Харків планують у 2021 році.

Згідно з розрахунками, після модернізації, тривалість поїздки між Полтавою та Харковом скоротиться з теперішніх 140 хвилин до 96 хвилин разом із очікуваним зменшенням кількості дорожньо-транспортних пригод зі 139 до 85 випадків на рік. Загалом, кількість прямих користувачів дороги зросте до 40 тисяч на день, а число непрямих одержувачів визначених вигод, що виникнуть у результаті реалізації проекту в Полтавській та Харківській областях становитиме приблизно 4,4 млн осіб.

Також, кредитні кошти допоможуть забезпечити фінансування для технічного обслуговування і поліпшення дорожньої безпеки на приблизно 840 км основних національних транспортних коридорів країни, а саме поліпшення об’єктів дорожньої інфраструктури, таких як мости, розв’язки та обходи населених пунктів.

Окрім того, проект підтримає законодавчі та інституційні реформи, необхідні для покращення управління мережею доріг країни.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» розраховує у наступному році відреставрувати залізничну інфраструктури та потяги за 20 млрд грн. Цьогоріч на аналогічні цілі було витрачено в десять разів менше.

 
Коментарі (0)