ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУкраїна отримає від ЄС 53 млн євро на підвищення енергоефективності

Україна отримає від ЄС 53 млн євро на підвищення енергоефективності

ЄС і Німеччина профінансують фонд для підвищення енергоефективності в Україні.

Україна, Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation, IFC), Європейський Союз і Німеччина підписали договір про створення фонду для підвищення енергоефективності в Україні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на офіційний сайт Міністерства фінансів.

"Відповідно до угоди, на початковому етапі під керуванням IFC буде до EUR 53 млн фінансування, наданого ЄС і Німеччиною", - зазначає Мінфін.

Мультидонорський фонд буде спільно з українським Фондом енергоефективності фінансувати проекти з підвищення енергоефективності в багатоквартирних будинках в Україні і надавати експертну підтримку для розвитку ринку, зазначив Мінфін.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, проект сприятиме створенню близько 75 тис. нових робочих місць для інженерів, будівельників і працівників енергетичної галузі.

Нагадаємо, 18 квітня Україна підписала з ЄС Угоду про фінансування Європейською Комісією Програми підтримки енергоефективності в Україні загальною вартістю 268 млн євро, з яких внесок ЄС становитиме 50,00 млн євро.

Відзначимо, що Уряд Німеччини готовий підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) щодо внеску додаткових 10 млн євро до Мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду. Крім того Уряд Німеччини також погодив імплементацію  проекту технічної допомоги Україні щодо підготовки професійних енергоаудиторів та навчання співробітників українського Фонду енергоефективності в сумі 4 млн євро. 

Нагадаємо, Фонд енергоефективності є прогресивним та комплексним інструментом для фінансування енергоефективності у житловому секторі по всій країні. Програми Фонду будуть спрямовані в першу чергу на проведення енергоефективних заходів в ОСББ.  Робота Фонду також спрямована на імплементацію Угоди України з ЄС та  забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності. Фонд створюється за підтримки міжнародних партнерів – ЄС та Німеччини. Фінансування Фонду енергоефективності у Держбюджеті на поточний рік передбачене у розмірі 1,6 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)