ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна отримуватиме газ в оплачених обсягах

Україна отримуватиме газ в оплачених обсягах

Україна буде отримувати російський газ лише в оплачених обсягах. «Газпром» перейшов від погроз до дій і перевів «Нафтогаз» на режим передоплати.

ВАТ «Газпром» перевів НАК «Нафтогаз України» на режим передоплати за газ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби російського газового монополіста.

«Сьогодні з 10.00 за московським часом (9:00 за київським часом - ред.) «Газпром», у повній відповідності з чинним контрактом, перевів НАК «Нафтогаз України» на передоплату поставок газу», - йдеться у повідомленні.

А також пояснюється, що рішення прийнято з причини хронічних неплатежів «Нафтогазу».

«Прострочена заборгованість компанії за поставлений російський газ складає 4,5 млрд дол.: 1,5 млрд дол. - за листопад-грудень 2013 року і 3 млрд дол. - за квітень-травень 2014 року», - наголошується у повідомленні.

Окрім того, додається, що за попереднім рахунком за червень платежі також не надходили.

«З сьогоднішнього дня українська компанія отримує російський газ лише в оплачених обсягах» - підкреслюється у повідомленні.

Примітно, відповідно до зазначеного режиму, Україна повинна оплачувати в червні газ, який поставлятиметься в липні. Таким чином у липні «Газпром» поставить в Україну стільки газу, скільки вона сплатить у червні. Ціна на газ для України наразі, за даними «Газпрому», становить 485 дол. за тис. куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Росія більше не буде переносити термін переведення України на передоплату.

 
Коментарі (0)