ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїна пасе задніх за прозорістю будівельного ринку

Україна пасе задніх за прозорістю будівельного ринку

Україна посіла одне з останніх місць за прозорістю будівельного ринку, згідно попереднього рейтингу Doing Business, але експерти переконані, що незабаром ситуація зміниться.

Згідно з попереднім рейтингом Doing Business, за прозорістю будівельного ринку Україна посіла 183 з 186 місць у світі. Про це повідомив віце-президент - голова Ради директорів конфедерації будівельників України, президент компанії «Герц» Олександр Ротов, - інформує «ГолосUA».

За його словами, такі дані отримав Світовий банк, який проводив дослідження в Україні, зокрема, рівня будівельного ринку з кінця минулого року. При цьому, правда, експерт зазначив, що цей рейтинг «незрозуміло як складений», оскільки «незрозуміло, з ким велися переговори».

Також Олександр Ротов повідомив, що Світовий банк також виділив спеціальний грант у розмірі 1 млн дол. Ці кошти Конфедерація повинна витратити на проведення роз'яснювальної роботи серед органів місцевої влади щодо нового закону і нових правил отримання дозвільних документів на будівництво.

У зв'язку з цим експерт висловив надію на те, що під час наступного дослідження Україна займе «абсолютно» інше місце, а довіра інвесторів до галузі значно зросте.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Науково-технічною радою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства схвалені і готуються до затвердження національні стандарти-установки з визначення вартості складових будівельної продукції.

 
Коментарі (0)