ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна підкинула «Газпрому» три позови до суду

Україна підкинула «Газпрому» три позови до суду

Україна подала три різні позови на «Газпром» до Стокгольмського арбітражу. Вони покликані вирішити суперечливіі питання обох держав щодо «газової» політики.

Україна подала 3 «газових» позови на «Газпром» до Стокгольмського арбітражного суду. Детальніше про них розповів Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 16 жовтня при відкритті засідання уряду.

Україна у своєму базовому позові вимагає від «Газпрому» відшкодувати 6 млрд дол. та встановлення справедливої ціни на «блакитне» паливо. «Наша позиція, яка стосується газового питання, залишається незмінною. Україна подала декілька позовів до Стокгольмського арбітражного суду, перший – це базовий позов по відношенню до російської компанії «Газпром», де ми вимагаємо відшкодування 6 млрд. дол. США і встановлення справедливої ціни, підкреслюю, справедливої ціни», – сказав пан Яценюк.
 
Прем’єр нагадав, що другий позов – прохання прискорити винесення проміжного рішення, яке б забезпечило, з одного боку, встановлення ціни, з іншого боку, - постачання природного газу.
 
Також НАК «Нафтогаз України» повідомила про те, що Україна подала третій позов до російської компанії «Газпром» щодо перегляду транзитного контракту.
 
«Уряд встановив особливу, спеціальну європейську і засновану на ринкових принципах процедуру встановлення тарифу за транспортування природного газу, і Україна декларує ще раз, що ми – держава, яка гарантує безперебійний транзит природного газу, але для того щоб цей безперебійний транзит природного газу гарантувати нашим європейським партнерами, нам необхідно підписати угоду саме з європейськими компаніями. І ми готові до цього», – зазначив Прем’єр.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», передоплата «Газпрому» за транзит газу через територію України закінчилася у вересні: з жовтня «Газпром» повинен перераховувати гроші за послугу українській стороні.
 
Коментарі (1)
ingvar unknown-1
19 Жовтня 2014 p. 18:18
Украина подала три разные искИ!!! на «Газпром!(цитата с вашего заголовка)переводите с хохляцкого на москальский без помылок друзья наши бандеровские!