ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна підняла тариф на транзит російського газу

Україна підняла тариф на транзит російського газу

Україна збільшила ставку на транзит російського газу до ЄС на 50%. Нова методика ціноутворення запроваджена Нацкомісією з 2016 року.

Транзит газу через Україну за новою методикою ціноутворення, яку запровадила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг з 2016 року, збільшить тариф на транзит російського газу приблизно на 50%. Про це повідомив Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин під час брифінгу.

«Він (тариф, - ред.) буде у відповідності з новими розрахунками регулятора. Це приблизно, якщо я пам'ятаю, 4,5 долара за 100 км (за 100 куб. м). Це десь на більш ніж на 50% більше, ніж до цього», - сказав він.

Як зазначив Міністр, переговори з «Газпромом» будуть складними.

При цьому пан Демчишин нагадав, що до останнього часу тариф регулювався двосторонніми договорами між «Нафтогазом» і «Газпромом».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» має намір обговорити з «Газпромом» нові тарифи на транзит газу. Якщо переговори не принесуть результату, українська сторона буде звертатися до суду.

 
Коментарі (0)