ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна переживає «газові» проблеми через «банкрутство»

Україна переживає «газові» проблеми через «банкрутство»

В ЄС вважають Україну «практично неплатоспроможною». Це головна проблема Києва, яка впливає на розвиток «газового» сценарію. ЄС переконує Україну направити частину наданої фінансової допомоги Росії для оплати рахунків за газ.

Комісар ЄС з енергетики Гюнтер Еттінгер назвав Україну «практично неплатоспроможною» країною, повідомляє агентство Reuters.

Перед початком вчорашніх газових переговорів у Брюсселі, пан Еттінгер в ефірі німецької телекомпанії ZDF припустив, що найскладнішим питанням під час обговорення стане оплата рахунку за поставки російського газу.
 
«В Україні велика проблема з оплатою, вона практично неплатоспроможна», - заявив він.
 
Політик також зазначив, що київська влада хоче направляти кошти на виплату зарплат, ремонт доріг та закупівлю зброї. У зв'язку з цим єврокомісар підкреслив необхідність переконати українську владу виділити частину наданої фінансової допомоги на оплату рахунків за газ. Пан Еттінгер зазначив, що це в інтересах не тільки України, але і Європи, маючи на увазі забезпечення транзиту в майбутній зимовий сезон.
 
Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Євросоюз припинить реверсні поставки газу в Україну, якщо Київ найближчим часом не домовиться з Москвою про відновлення поставок від російського «Газпрому».
 
 
«Якщо Європа сама повинна страждати через те, що між Росією і Україною не досягнуть домовленості, то Україна залишиться без реверсу - оскільки тоді цей газ буде необхідний самій Європі», - заявила пані Меркель.
 
Раніше канцлер ФРН закликала Євросоюз допомогти Україні з оплатою поставок російського газу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 29 жовтня в Брюсселі (Бельгія) відбулися переговори представників України, Російської Федерації та Євросоюзу щодо газового питання.
 
Коментарі (0)