ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна прагне зміцнити енергобезпеку за рахунок США

Україна прагне зміцнити енергобезпеку за рахунок США

Україна має намір посилити свою енергобезпеку за рахунок співпраці зі США. Зокрема, постачання зрідженого газу.

Україна розраховує посилити свою енергетичну безпеку за рахунок постачання зрідженого газу з США. Про це йшла мова під час зустрічі Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з сенатором США, співголовою від меншості сенатського комітету з питань збройних сил Джеймсом Іхофом, повідомляє прес-служба Департаменту політики та комунікацій МЗС.

«Особливу увагу під час бесіди було приділено питанню зміцнення енергетичної безпеки України, зокрема, за рахунок постачання зрідженого газу зі Сполучених Штатів», - йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі сторони обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні, перспективи розвитку двосторонніх відносин, а також питання розширення допомоги Україні з боку США.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна зацікавлена в швидкому будівництві терміналу скрапленого газу. Уряд вважає, що реалізація цього проекту допоможе країні позбавитися від шантажу «Газпрому».

«Використання нових технологічних прийомів будівництва, зокрема, плавучої платформи, яка буде переробляти зріджений газ, дозволить заощадити кошти, і, що особливо важливо, заощадити час будівництва таких терміналів. І головне - не дозволить «Газпрому» і далі шантажувати нашу країну, оскільки вона зможе отримувати диверсифіковані поставки енергетичних ресурсів», - зокрема зазначив Голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

 
Коментарі (0)