ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна планує підвищити тариф на транзит газу

Україна планує підвищити тариф на транзит газу

Україна планує підняти тарифи на транзит російського газу в країни Євросоюзу. Наразі щодо цього ведуться переговори. Міністр енергетики пояснює: щоб змінити ціну на транзит, потрібно буде внести зміни в чинну формулу.

У рамках переговорів з Російською Федерацією, Україна планує підняти питання про перегляд чинної ставки за транзит російського газу в країни Євросоюзу. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, повідомляє «Інтерфакс».

«Звичайно, ми будемо пропонувати переглянути ціну на транзит газу, але це питання переговорів», – сказав пан Продан. Як зазначив Міністр, аби змінити ціну на транзит, потрібно буде внести зміни в чинну формулу, яка прописана контрактом між «Нафтогазом» та «Газпромом» від 2009 року.
 
Раніше очільник фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв зауважив: «Ми зараз перебуваємо у ситуації, коли не може бути відповідної реакції російської сторони, тому що ціна на газ відповідає світовому рівню, а тарифи на транзит не відповідають. Саме тому вони не можуть нам диктувати умови через ціну на газ».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна може стати енергетичним хабом Європи і готова зберігати у своїх сховищах на заході країни до 15 мільярдів кубометрів газу для європейських енергетичних компаній.
 
Коментарі (0)