ГоловнаНовини ЖКГПодіїУкраїна подала позов до ЕС через будівництво російського газопроводу

Україна подала позов до ЕС через будівництво російського газопроводу

Київ подав скаргу до Секретаріату Енергетичного Співтовариства через будівництво газопроводу «Північний потік 2». Український уряд наполягає на припиненні реалізації цього проекту.

Україна подала позов до Секретаріату Енергетичного Співтовариства щодо «Північного потоку-2». Про це повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході зустрічі в Києві з Віце-прем'єр-міністром, Міністром закордонних справ і європейських питань Словаччини Мирославом Лайчаком, передає прес-служба уряду.

«Ми звертаємося до Секретаріату Енергетичного Співтовариства та Європейської Комісії розпочати розслідування, припинити цей антиєвропейський, антиукраїнський, антисловацький, антипольський проект, не дозволити Росії переграти нас, і щоб створити справді прозорий і конкурентний європейський газовий ринок», - підкреслив Прем’єр.

Поміж тим, посадовець наголосив, що Україна спільно із Словаччиною «дали чіткий сигнал усім нашим європейським партнерам та світовому співтовариству, що цей проект має бути не просто переглянутий, а фактично припинений».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Німеччина підтримає будівництво «Північного потоку 2» лише в тому випадку, якщо газ піде територією України. Однак, проти реалізації цього проекту виступає уряд Польщі.

 
Коментарі (0)