ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна поплатиться за обмеження електроенергії в Крим

Україна поплатиться за обмеження електроенергії в Крим

Києву натякнули, що обмеження електропостачання Криму може мати для нього негативні наслідки. За таких умов Росія не виключає ймовірності припинення поставок електроенергії зі свого боку в окремі райони України.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв припускає, що Росія може припинити поставки електроенергії в Україну. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Ведомости».

Зокрема, за його словами, у випадку, якщо Україна буде обмежувати постачання електроенергії в Крим, то до таких же заходів може вдатися Росія, яка постачає електроенергію в окремі райони України.

«Окремі частини України теж энергодефицитні і отримують електроенергію з Росії. І той, хто приймає не дуже розумні рішення про обмеження поставок енергії в Крим, повинен розуміти, що можливі симетричні заходи», - зазначив Прем'єр-міністр РФ.

Нагадаємо, з 3 вересня ДП «Укрінтеренерго», яке Кабмін у травні 2014 року визначив єдиним продавцем електроенергії в Крим, обмежив обсяги перетікання потужності енергосистеми України на півострів через дефіцит палива, який виник внаслідок війни на Донбасі.

Росія зобов'язала державне підприємство «Россеті» допомогти Криму з електрикою.

7 вересня так званий в.о. глави республіки Сергій Аксьонов заявив, що в Криму до 2017 року планується провести заходи, які дозволять повністю забезпечити енергетичну незалежність півострова від України.

 
Коментарі (0)