ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна розраховує, що «Північний потік-2» не побудують

Україна розраховує, що «Північний потік-2» не побудують

В Уряді заявили, що газопровід «Північний потік-2» є антиукраїнським та антиєвропейським проектом. З критикою щодо будівництва даного газопроводу виступило кілька країн ЄС. Україна сподівається, що проект «Північний потік-2» не буде добудований.

Уряд вважає, що будівництво «Північного потоку-2» є антиукраїнським та антиєвропейським проектом. Україна розраховує, що розроблений російським монополістом «Газпромом» проект будівництва газопроводу не відбудеться і трубу не буде добудовано. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабміну.

«Будівництво другої гілки «Північного потоку» є антиукраїнським і антиєвропейським проектом. Його мета – позбавити Україну транзитних потужностей і близько 2 мільярдів доларів плати за транзит. Мета проекту – посилення російської газової монополії на європейському енергетичному ринку», - сказав Яценюк.

Зокрема, він зазначив, десять країн ЄС підтримали Україну і виступили з жорсткою критикою щодо будівництва «Північного потоку».

«Ми розраховуємо, що Європейська комісія почує позицію наших європейських партнерів і цей проект не буде добудований. Україна – основна транзитна країна. Наші транзитні можливості дозволяють поставляти в ЄС понад 120 мільярдів кубометрів газу, у нас найбільші газові сховища в ЄС. Крім того, Україна прийняла закон, який дає можливість американським і європейським компаніям взяти участь у модернізації української ГТС, а з ЄС ми повинні не на словах, а на ділі будувати одну, єдину енергополітику в Європі, де Росія не буде мати монопольного впливу», - наголосив Прем’єр.

Нагадаємо, будівництво газопроводу «Північний потік-2» може бути завершеним. Щоб цього не сталося, Україна має запропонувати Європі альтернативу, наприклад, свою газотранспортну систему.

 
Коментарі (0)