ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУкраїна скасувала старі норми щодо енергоефективності

Україна скасувала старі норми щодо енергоефективності

Кабмін скасував застарілі адміністративні інструменти енергозбереження

 

Кабінет міністрів України за участю Держенергоефективності завершив роботу щодо приведення підзаконних нормативно-правових актів у відповідність із Законом "Про енергетичну ефективність" щодо скасування державної експертизи з енергозбереження. Про це у вівторок, 24 травня, повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"Повністю скасовано застарілий адміністративний інструмент - державна експертиза з енергозбереження", - йдеться у прес-релізі агентства.

Для цього були прийняті наступні акти, розроблені за участю агентства: постанова уряду № 17, згідно з якою втратили чинність 5 постанов Кабінету Міністрів України, що стосувалися державної експертизи з енергозбереження на вимогу старого, вже не чинного Закону України "Про енергозбереження" 1994 року; наказ Міненерго від 08.02.2022 № 45 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державного комітету України з енергозбереження від 9 березня 1999 року № 15".

Наказ набув чинності 15 квітня цього року. Раніше проходження державної експертизи з енергозбереження було платним та обов'язковим під час діяльності, пов'язаної зі видобуванням, виробництвом та споживанням паливно-енергетичних ресурсів для отримання пільг, кредитування заходів з енергоефективності та інших напрямків. Законом України "Про енергетичну ефективність" передбачено широке використання таких європейських інструментів, як енергетичний менеджмент та аудит.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про використання в Україні накопичувачів енергії, які збалансують роботу енергосистеми та підвищать стабільність електропостачання для споживачів".

 

 

 
Коментарі (0)