ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна стабільно наповнює свої ПСГ паливом

Україна стабільно наповнює свої ПСГ паливом

У «Нафтогазі» відзвітували: компанія стабільно наповнює свої підземні сховища газом. Частина «блакитного» палива набирається за рахунок реверсу з Європи, решта - газ власного видобутку.

«Нафтогаз України» закачує в підземні сховища від 20 до 34 млн кубометрів газу на добу. Такі обсяги набираються за рахунок поставок з європейських країн і власного видобутку, повідомив журналістам глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«Зараз газ поставляється РФ тільки для споживачів Європи. Обсяг закачування в підземні сховища коливається між 20 мільйонами кубічних метрів на добу та максимумом 34 мільйонами кубічних метрів на добу. Такі обсяги закачування забезпечуються за рахунок того, що ми купуємо газ з європейського напрямку, а також зараз добові обсяги видобутку газу в Україні перевищують добове споживання газу в Україні», - сказав пан Коболєв на прес-конференції в понеділок.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з 16 червня Україна отримує російський газ лише в оплачених обсягах. «Газпром» перейшов від погроз до дій і перевів «Нафтогаз» на режим передоплати. «З 10:00 за московським часом (9:00 за київським часом - ред.) «Газпром», у повній відповідності з чинним контрактом, переказав НАК «Нафтогаз України» на передоплату поставок газу», - йдеться в повідомленні прес-служби «Газпрому». Також, у компанії пояснили, що рішення прийнято з причини хронічних неплатежів «Нафтогазу».
 
Коментарі (0)