ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкраїна створила підприємство для погашення заборгованості за воду з боку ОРЛО

Україна створила підприємство для погашення заборгованості за воду з боку ОРЛО

Україна створила підприємство «Джерело нового життя» для погашення заборгованості з боку Окремих Районів Луганської Області (ОРЛО) за воду, поставлену українською стороною на окуповані території.

Про це повідомила прес-секретар представника України у контактній групі Дарка Оліфер у Facebook, передає УНН.

«В економічній підгрупі робота велася над відновленням інфраструктури Донбасу і забезпеченням режиму безпеки. Українська сторона проводила системну роботу по відновленню розрахунків за поставлену на територію ОРЛО воду. В рамках правового поля України створено підприємство «Джерело нового життя». Завдяки цьому будуть вирішуватися питання погашення заборгованості ОРЛО за поставлену воду в період з січня 2015 по грудень 2016 року» — зазначила Оліфер.

Однак, за повідомленням Дарки Оліфер, з боку ОРЛО договір досі не підписано.

Як повідомлялося раніше, витрати на водопостачання окупованої Луганщини за рік сягнули 230 млн грн.

Зокрема, сума витрат на здійснення господарської діяльності КП «Попаснянський районний водоканал» за поставлену на тимчасово окуповану територію України воду за рік становить 230 млн грн. 

Загальна сума витрат на здійснення господарської діяльності КП «Попаснянський районний водоканал» за рік складає 242 млн грн, з них 230 млн грн — за поставлену на тимчасово окуповану територію України воду

Нагадаємо, українська сторона під час зустрічі глав МЗС у «нормандському форматі» звернулася до Російської Федерації з вимогою оплатити борг за водопостачання до окупованої території Донбасу, яка контролюється РФ

 

 
Коментарі (0)